Big Green Egg – Gerookte Zalm

By Little Chef on Sunday, July 24, 2016
Filled Under: Vis

Accessoires: Rookplank (Cederhout)

(Wilde) Zalm filet met huid

Marinade:

  •  Soja saus 1/2 kopje
  •  Olijfolie 1/4 kopje
  •  Bruine suiker 1/4 kopje
  •  Citroensap 1/4 kopje

Optioneel:

  • Zalm kruiden
  • Citroen schijfjes

salmon smoked cedar big green egg minimax

De rookplank 1 tot 4 uur in water/wijn laten weken, de zalm minimaal voor 3 uur in de marinade. We gebruiken de standaard RVS rooster (200-220 graden) met daarop direct het hout met de (kookkant) naar beneden. Voordat deze begint te roken omdraaien en insmeren met olijfolie en daarna de Zalm met de huid naar beneden erop leggen. Het deksel sluiten en na 10 minuten de kern temperatuur meten, 45-48 graden is goed meestal is dit na 12-15 min. Daarna nog 5-10 min. bedekt met folie laten liggen.

salmon smoked cedar inside big green egg minimax

 

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply